Бул. Партизански одреди 17, 2/2, Скопје

+389 78 242 656

Ул. Востаничка, бр. 21, Скопје

+389 2 2736 105
+389 2 2736 104

Електрично подно греење

Зошто подното греење е идеално решение за вас?

Од сите системи за греење, вертикалната распределба на температурата на подот во просторијата е нај идеално и најекономично решение за греење. Електричното подно греење преставува греење со ниска температура со што подот би постигнал ниво на оптимална  температура од околу 26°C.

Предностите на електичното подно греење се следните:

  • Нема согорување и таложење на прашина на подот што предизвикува алергии
  • Нема драстични температурни разлики во просториите
  • Нема сув воздух.
  • Ниски трошоци за електрична енергија

Ефикасноста на електричното подно греење зависи и од дебелината на топлинската изолација на подот. Одобрените завршни материјали за електрично подно се следни:

  • Мермер, керамика, порцелан или теракота
  • ПВЦ / винил под,
  • Дрвен паркет и таркет
  • Ламинат / инженерско дрво.

Секој од горенаведените материјали (со исклучок на подните плочки) мора да биде одобрен од нивните производители за апликации со подно греење. Исто така, тие мора да се инсталираат според упатствата на производителот.

Производи за Електрично подно греење

Elektra DM грејни кабли
Elektra MG/MD грејни мрежи
UltraTec грејни кабли
Elektra VC / VCD грејни кабли
Еlektra WoodTec
Термостати за подно греење

Галерија

Доколку имате потреба од нашите производи, побарајте понуда или јавете ни се.