Бул. Партизански одреди 17, 2/2, Скопје

+389 78 242 656

Ул. Востаничка, бр. 21, Скопје

+389 2 2736 105
+389 2 2736 104

Воздушни завеси

Ние сме единствени производители на воздушни завеси во Република Македонија познати под брендот “Bane Air”.

Според HACCP стандардите, воздушните завеси се задолжителни кај сите производители и дистрибутери на свежа и замрзната храна.

Вентилаторите и пропелерите се од светски позната израелска фабрика која долги години ги пласира своите производи во Америка и ширум светот.

 • Воздушните завеси имаат 4 брзини на дување и се регулираат според висината на вратата.
 • Пропелерите се алуминиумски, компјутерски балансирани со дијаметар од 15mm.
 • Моторите од сите модели се двоосовински со термичка заштита.

Во сите модели на воздушни завеси има можност да се вградат грејачи со што завесата ќе има двонаменска функција на поставување на бариера меѓу внатрешниот простор и надворешните влијанија и догревање на просторот.

Нашето производство на воздушни завеси има можност за вградување на дополнителни елементи од областа на автоматиката и греењето по барање на клиентот, како што е вклучување на воздушната завеса преку микропрекинувач односно активирање на истата во моментот на отворање на вратата.

Опции и странични регулатори

 • Сите мотори се двоосовински, термички заштитени
 • Пропелерите се алумински, компјутерски балансирани со дијаметар 115 mm
 • Грејачите се цевчести, обложени со ребреста ламела во вид на спирала, со дијаметар 28 mm
 • Гаранција 12 месеци
 • Обезбеден сервис и резервни делови 5 години по истекот на гарантниот рок
АБ 1000 без греење / АБГ 1000 со греење

Технички карактеристики:

 • Макс. висина на врата (m): 5 m
 • Макс. ширина на врата (m): 1 m
 • Излезна брзина (m/s): 9 / 10,2 / 11,4 / 12,2
 • Моќност на моторот (hp/a/w): 1/4, – 1.7 – 187/ 391w
 • Проток на воздух на потис (м3/час): 1560 / 1755/ 1960/ 2100
 • Брзина на мотор (вртежи): 1380 rpm
 • Вкупна должина (cm): 1.040 cm
 • Вкупна ширина (cm): 22 cm
 • Вкупна висина (cm): 26 cm
 • Тежина (kg): 21 kg
 • Дебелина на возд. слој (cm): 6 cm
 • Напојување со електрична енергија: 230 V / 400 V
АБ 1200 без греење / АБГ 1200 со греење

Технички карактеристики:

 • Макс. висина на врата (m): 5 m
 • Макс. ширина на врата (m): 1.2 m
 • Излезна брзина (m/s): 6,7 / 8,6 / 10,2 / 11,6
 • Моќност на моторот (hp/a/w): 1/4, – 1.7 – 187/ 391w
 • Проток на воздух на потис (м3/час): 1420 / 1840 / 2180 / 2460
 • Брзина на мотор (вртежи): 1380 rpm
 • Вкупна должина (cm): 1.240 cm
 • Вкупна ширина (cm): 22 cm
 • Вкупна висина (cm): 26 cm
 • Тежина (kg): 23,5 kg
 • Дебелина на возд. слој (cm): 6 cm
 • Напојување со електрична енергија: 230 V / 400 V
АБ 1600 без греење / АБГ 1600 со греење

       Технички карактеристики:

 • Макс. висина на врата (m): 5 m
 • Макс. ширина на врата (m): 1.6 m
 • Излезна брзина (m/s): 6,6 / 9,5 / 10,9 / 12,2
 • Моќност на моторот (hp/a/w): 1/3, – 1.9 – 250 / 437w
 • Проток на воздух на потис (м3/час): 2290 / 3200 / 3530 / 4720
 • Брзина на мотор (вртежи): 1380 rpm
 • Вкупна должина (cm): 1.640 cm
 • Вкупна ширина (cm): 22 cm
 • Вкупна висина (cm): 26 cm
 • Тежина (kg): 31 kg
 • Дебелина на возд. слој (cm): 6 cm
 • Напојување со електрична енергија: 230 V / 400 V
АБ 2000 без греење / АБГ 2000 со греење

       Технички карактеристики:

 • Макс. висина на врата (m): 5 m
 • Макс. ширина на врата (m): 2.0 m
 • Излезна брзина (m/s): 5,1 / 8,4 / 10,8 / 11,7
 • Моќност на моторот (hp/a/w): 1/3, – 1.9 – 250 / 437w
 • Проток на воздух на потис (м3/час): 1950 / 2750 / 3780 / 3980
 • Брзина на мотор (вртежи): 1380 rpm
 • Вкупна должина (cm): 2.040 cm
 • Вкупна ширина (cm): 22 cm
 • Вкупна висина (cm): 26 cm
 • Тежина (kg): 37 kg
 • Дебелина на возд. слој (cm): 6 cm
 • Напојување со електрична енергија: 230 V / 400 V

Галерија

Доколку имате потреба од нашите производи, побарајте понуда или јавете ни се.