Бул. Партизански одреди 17, 2/2, Скопје

+389 78 242 656

Ул. Востаничка, бр. 21, Скопје

+389 2 2736 105
+389 2 2736 104

SelfTec®PRO

ELEKTRA SelfTec®PRO Саморегулирачки грејни кабли

Напреден систем за заштота од замрзнување на цевки, олуци, сливници, вентили и слични предмети кои можат да бидат оштетени од ниски температури.

Технички карактеристики

Излезна моќност (+10oC):10, 20 or 33 W/m
Електрично напојување:230 V ~ 50/60 Hz
Надворешни димензии на кабел:~ 7 x 11 mm (10, 20 W/m), ~ 7 x 13 mm (33 W/m)
Минимална температура за инсталација:-30oC
Максимална работна температура:+65oC
Максимална температура на изложеност:+85oC (power-off)
Тип на греен кабел:саморегулирачки, заштита на споровник, еднострано напојување
Спроводник:титаниумски обложен бакар 2 x 1.10 mm2 (10, 20 W/m), 2 x 1.35 mm2 (33 W/m)
Изолатор:обработен полиолефин
Надворешна облога:UV отпорен, полиолефин без халоген
Минимален радиус на превиткување:3.5 D
Максимална должина по коло (+10oC):205m (10 W/m), 135 m (20 W/m), 120 m (33 W/m)
Осигурувач, C-type:20 A (10W/m), 32A (20 W/m), 40 A (33 W/m)
Сертификат на продуктот:EAC
ISO 9001 сертификат:IQNET, PCBC
Обележје на продуктот:CE

Доколку имате потреба од нашите производи, побарајте понуда или јавете ни се.