Бул. Партизански одреди 17, 2/2, Скопје

+389 78 242 656

Ул. Востаничка, бр. 21, Скопје

+389 2 2736 105
+389 2 2736 104

SelfTec®DW

ELEKTRA SelfTec®DW саморегулирачки грејни кабли се повеќенамеснска заштита од снег и мраз кој може да се монтира и на надворешни и на внатрешни елементи и цевки. Сертифицирани за инсталација каде има вода за пиење.

Инсталација во цевки овозможува заштита од мраз на цевки кои:

  • се во оператива каде нема потреба од остранување на изолацијата
  • цевки кои се инсталирани во земја.

Технички карактеристики

Грејните кабли со излезна моќност од 10 и 16 W/m најчесто се користат за степенот на греење на вода. Достапни се со двојна или единечна заштита, овие кабли се сертифицирани за користење и онаму каде би имале контакт со храна како и инсталација во цевки со вода за пиење.

Излезна моќност (+10°C):10 or 16 W/m
Излезна моќмост (0°C во замрзната вода):16 W/m (SelfTec®DW (F) 10), 22 W/m (SelfTec®DW F 16)
Напојување:230 V ~ 50/60 Hz
Надворешни димензии на грејнипт кабел:7 x 10 mm (SelfTec®DW)
6 x 9 mm (SelfTec ®DW F)
Минимална температура на инсталација:-25°C
Максимална работна температура:+65°C
Максимална температура на изложеност:+65°C
Тип на греен кабел:self-regulating, conductor screen, single-side power supply
Обвивка на кабел:100% покривање, PET покриена алуминиумска фолија, завиткано во испреплетен бакар
Спроводник:бакар 0.6 mm
Изолатор:

обработен полиолефин

Надворешна заштита:двослоен, полиолефин без халоген + надворешен LDPE, сертифициран за инсталација каде има вода за пиење(SelfTec ®DW)

еднослоен, флуорополимер, сертифициран за аплицирање каде има вода за пиење (SelfTec ®DW F)

Минимален радиус за превиткување:3.5 D
максимална должина по коло:125m (+10oC), 120m (0oC), 70m (+10oC in water), 65m (0oC in water)
Осигурувач, C-type:16 A
Сертификат на производот:EAC, FBUZ, PZH (SelfTec ®DW) and NSF 61 (SelfTec®DW F) Hygenic Certificates
ISO 9001 сертификат:IQNET, PCBC
Обележје на продуктот:CE

Доколку имате потреба од нашите производи, побарајте понуда или јавете ни се.