Бул. Партизански одреди 17, 2/2, Скопје

+389 78 242 656

Ул. Востаничка, бр. 21, Скопје

+389 2 2736 105
+389 2 2736 104

Elektra BET грејни кабли

Многу ниските температури имаат негативно влијание врз врзувањето на бетонот – тоа е поврзано со ризик од замрзнување на водата во свежо поставениот бетон и последователно механичко оштетување поврзано со зголемување (за над 9%) на волуменот на вода при замрзнување. Следниот ризик е замрзнување на површината на бетонот и недостаток на целосно врзување на температури под 0°C.

ELEKTRA BET грејните кабли ефикасно го елиминираат овој проблем олеснувајќи го процесот на врзување од центарот на волуменот на бетонот. Дополнително, тие овозможуваат лесна инсталација, не бараат никакви трансформатори или напојување со напојување, не бараат изградба на никакви помошни затворени конструкции или загревање на цели простории и волумени и даваат можност за одржување на оптималната температура за стврднување на бетонот.

Технички карактеристики

Доколку имате потреба од нашите производи, побарајте понуда или јавете ни се.