Бул. Партизански одреди 17, 2/2, Скопје

+389 78 242 656

Ул. Востаничка, бр. 21, Скопје

+389 2 2736 105
+389 2 2736 104

Контролори на температура

exTHERM-AT електромеханички контролер за заштита од искри, дизајниран за контрола и следење на температурата во опасни области. Одобрено за апликации во зоните 1 и 2 во атмосфера на гас и пареа, исто така во зоните 21 и 22 во присуство на електрично спроводлива прашина. Опсег на контрола на температурата од 0 ° C до 190 ° C. Макс. струја на поврзување: 25А.

Електронскиот контролер на температурата ELEKTRA exTHERM-DR е посветен на контролата на системите за греење во опасни области, особено се препорачува за апликации за заштита од мраз и одржување на потребната температура на цевководот. Внатрешно безбедниот влез за мерење Ex [ia] овозможува директно поврзување на сензорот за температура.

iTRON DR 100 електронски регулатор на температура дизајниран за контрола на системите за греење, особено препорачан за апликации за заштита од мраз и одржување на потребната температура на цевководите. Вредностите на температурата се мерат со сензор за површина и се прикажуваат на ЛЦД-екранот што овозможува лесно отчитување на измерените и поставените температурни вредности, како и конфигурација на уредот.

Електронскиот контролер на температурата ELEKTRA TDR 4022-PRO е дизајниран за системи за греење на цевки, вклучително и заштита од замрзнување и одржување на посакуваната температура на цевководот. Контролорот на температурата има два слободно конфигурирачки релиња, дигитален влез, порта за директно поврзување на RS-485 магистралата, како и аналогниот излез. Приклучокот TTL дава опционална можност за поврзување на конфигурацијата Unicard со USB-портата. Контролорот соработува со системите BMS преку ModBus или Televis протоколи, или во аналоген режим преку реле што работи во режим на аларм.

Електронскиот контролер на температурата ELEKTRA UTR 60-PRO е дизајниран за системи за греење на цевки, вклучувајќи заштита од мраз и одржување на посакуваната температура на цевководот.

Детални технички спецификации

Доколку имате потреба од нашите производи, побарајте понуда или јавете ни се.